ARDAHAN ÖLÇME DEĞERLENDİRME MERKEZİ

2023 - 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II.DÖNEM ORTAK YAZILI SINAVLAR İL RAPORU

2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem Ortak Yazılı Sınavlar İl Raporu Hazırlanmıştır.
2023 - 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II.DÖNEM ORTAK YAZILI SINAVLAR İL RAPORU

2023 Eğitim Vizyonu'nun temel amacı; çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmektir. Bu bağlamda eğitim sistemimizdeki tüm sınavlar; amacı, içeriği, soru tiplerine bağlı yapısı ve sağlayacağı yarar bağlamında yeniden düzenlenecektir. Bu düzenlemeler doğrultusunda il genelinde yazılı yoklama sınavlarının ortak yapılması sağlanarak standart bir uygulama oluşturmak amaçlanmıştır.

İlimiz genelinde tüm okullara 7. sınıf düzeyinde Fen Bilimleri , 8.sınıf düzeyinde İngilizce, 9. sınıf düzeyinde Fizik ve Coğrafya dersinden ortak sınavlar uygulanmış ve sınav sonuçları raporlaştırılmıştır. Ortak sınav süreciyle ilgili tüm iş ve işlemler Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından koordine edilmiştir.

Hazırlanan raporlar ilimizdeki eğitim öğretim faaliyetlerinin gelişimine katkı sunacak ve öğrenme eksikliklerinin tespit edilerek giderilmesine veri sağlamış olacaktır. Beceri ile donatmak ve onları bilgi tüketicisi olmaktan bilgi üreticisi durumuna getirip bu konuda sürdürülebilirliği sağlamak, ülkemizin en önemli hedeflerinden biridir.

Nitelikli insan yetiştirmek ancak kullanılan eğitim modellerinin izlenmesi ve gerektiğinde gözden geçirilmesi ile mümkün olmaktadır. Bu bağlamda ilimiz genelinde yapılan ortak sınavların puanlama verileri kullanılarak hazırlanan bu rapor ilimizdeki eğitim öğretim faaliyetlerinin gelişimine katkı sunacak ve öğrenme eksikliklerinin tespit edilerek giderilmesine veri sağlamış olacaktır.

İnönü Mahallesi Kongre Caddesi Konut Sokak No204 Merkez/ARDAHAN - 0

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.